Peći na drvene pelete namijenjene za grijanje prostorije zrakom uz pomoć ugrađenog ventilatora  i vodom preko radijatorskog centralnog grijanja.
Peći na pelet šire topli zrak prostorijom kroz specijalne rešetke na prednjoj strani peći. Programirane su u smislu prilagođavanja količine i vremenskog raspona grijanja.
Peći u sebi imaju programator kojim je moguće automatski peć paliti i gasiti u zadano vrijeme. Moguće je peć paliti i mobilnim telefonom za što je potreban dodatak koji se instalira na peć.

Pelet kao 100% ekološko biogorivo postaje zamjena za sve skuplju naftu, plin ili struju. Uključivanjem trgovanja peletima na međunarodne burze pelet je energent budućnosti. Ugradnjom pelet peći u svoj dom sebi osiguravate velike uštede na troškovima grijanja. 

Iskoristivost peći do 96,3%, lambda sonda, samostalna mikroprocesorska kontrola s LCD zaslonom, automatiziran dovod peleta na ložište, samostalno čiščenje plamenika prije svakog paljenja, samostalno usisavanje peleta iz godišnjeg spremnika, čiščenje pepela je potrebno tek 2-4 puta godišnje.

Uz životni vijek peći od 15 do 20 godina, ovaj sustav odlikuje visok stupanj isplativosti.